نوزاد

آموزش حمام کردن نوزاد

آموزش حمام کردن نوزاد
  • اگر می خواهید با نحوه شستن نوزاد در حمام آشنا شوید، به شما توصیه می کنیم تا در ادامه مقاله با سیسمونی فندق همراه بمانید و مطالب ذکر شده را مورد مطالعه قرار دهید.

    همانطور که می دانید نوزادان همواره در گروه های حساس قرار دارند و باید به طور مرتب حمام و نظافت آن ها رعایت گردد. برخی از افراد ممکن است از حمام بردن نوزادان بیم داشته باشند، اما باید بگوییم که این اقدام نه تنها سخت نیست بلکه اگر قائده و قوانین مربوط به آن رعایت گردد کاری بسیار خوشایند تلقی خواهد شد.

    آموزش حمام کردن نوزاد

    نحوه شستن نوزاد در حمام

    برای این که بتوانید بدون آسیب رساندن به فرزند تان، آن را داخل حمام بشویید کافی است به چندین نکته توجه داشته باشید که در ادامه تمامی آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

    • شستن سر نوزاد

    سر یکی از قسمت های مهم در بدن نوزاد است که باید در شستشو بسیار مورد مراقبت قرار گیرد تا آسیبی نبیند. در ابتدا لازم است پنبه مرغوبی را به آب ولرم آغشته کنید و سپس آن را بر روی نواحی حساس همچون پشت گوش، گردن و… نوزاد بکشید تا به خوبی کثیفی ها رفع گردد.

    پس از انجام اقدامات فوق، پنبه تمیز دیگری را بردارید و پس از خیس کردن آن بر روی اطراف چشم و بینی نوزاد دلبند تان بکشید. توجه داشته باشید که ضربات شما باید بسیار ملایم باشد تا کودک دردی را احساس نکند.

    حال ممکن است برخی از افراد با خود بپرسند که چرا تنها باید از آب برای شستشوی نوزاد کمک گرفت؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم پوست صورت و بدن کودکان تا شش هفته اول دارای لطافت بسیاری است و اگر برای شستشوی آن ها از شامپو و محلول های شوینده دیگر استفاده گردد خطرات جدی برای نوزاد به وجود خواهد آمد.

    همه نکات برای خرید بالش بارداری

    دقت داشته باشید که به هیچ وجه نباید آب نباید مستقیما بر روی سر نوزادان ریخته شود، زیرا سبب خفگی اطفال می گردد.

    اگر می خواهید با دیگر مراحل شستشوی نوزادان در حمام آشنا شوید، کافی است با ما تا انتهای این قسمت از مقاله همراه بمانید و مطالب ذکر شده را مورد مطالعه قرار دهید.

    • شستن بدن

    بدن شستشوی راحت تری را نسبت به سر نوزاد دارد و تمامی افراد می توانند به راحتی این کار را انجام دهند. بر روی یک سطح صاف پارچه تمیزی را پهن نمایید و سپس فرزند دلبند تان را به آرامی روی آن قرار دهید.

    حال می بایست یک پارچه تمیز که ار لطافت مناسبی برخوردار است را بردارید و بر روی آن آب ولرمی بریزید و سپس تمامی قسمت های بدن همچون دست، پا و دیگر نقاط را با ضرباتی ملایم پاک کنید.

    به شما توصیه می کنیم قبل از این که اب را بر روی پارچه بریزید آن را تست کنید تا حرارت آن بالا نباشد، در غیر این صورت ممکن است پوستت بدن نوزاد شما مورد آسیب قرار گیرد و راه جبرانی برای آن وجود نداشته باشد.

    در مرحله آخر برای اطمینان بیش تر، می توانید دوش آب را به مقدار کمی باز نمایید و به دوش گرفتن نوزاد تان بپردازید. دقت کنید که روی سر کودک اب ریخته نشود.

    • شستن دستگاه تناسی

    در آخرین مرحله می بایست به شستشوی دستگاه تناسلی نوزاد تان بپردازید. همانند قسمت های دیگر دستگاه تناسلی را پاک کنید و در صورت تمایل از دستمال های مرطوب بدون بو نیز استفاده نمایید.

    در این قسمت از مقاله سعی کردیم شما را با شستن نوزاد در حمام به طور کامل آشنا نماییم، امیدواریم با مطالعه مطالب فوق بتوانید دلبند خود را بدون هیچ گونه آسیب پاکیزه کنید. به شما توصیه می کنیم تا در ادامه مقاله با ما همراه بمانید تا وسایل مورد نیاز برای حمام کردن نوزادان را برای شما شرح دهیم.

    سیسمونی  چیست؟

    لوازم مورد نیاز برای حمام کردن نوزادان

    لوازم مورد نیاز برای حمام کردن نوزادان

    • وان شستشو

    یکی از لوازمی که برای شستشوی نوزاد بسیار کاربردی است، وان شستشو می باشد. وان ها باید در ابعاد کوچک و مناسب تهیه گردند تا کودک در آن احساس نا خوشایندی نداشته باشد.

    • حوله تمیز

    سعی کنید همواره به هنگام شستن نوزاد در حمام حوله تمیزی را در کنار خود داشته باشید تا بتوانید پس از شستشوی هر قسمت بدن جگر گوشه خود را خشک کنید. به شما تاکید می نماییم حوله لطیفی را برای فرزند خود در نظر بگیرید تا بدن او دچار آسیب نشود.

    • اسفنج

    برای این که بتوانید قسمت های مختلف بدن کودک خود را بشویید، می بایست از یک اسفنج کوچک و نرم بهره مند گردید. می توانید چنین اسفنج هایی را در سیسمونی فروشی ها بیابیید و آن را تهیه کنید.

    • روغن بادام شیرین

    قبل از این که نوزاد را به داخل حمام ببرید، می بایست مقداری روغن بادام شیرین را از فروشگاه ها تهیه کنید و آن را بر روی نواحی حساس همچون گوش ها بزنید. به شما توصیه می کنیم با ما تا انتهای این قسمت از مقاله شستن نوزاد در حمام همراه بمانید تا برای شما نکاتی برای شستشوی  را شرح دهیم.

    نکاتی برای شستن نوزاد در حمام

    • دقت داشته باشید که نوزاد خود را قبل از نوشیدن شیر بشویید. زیرا استحمام نوزاد پس از شیر خوردن یا باعث استفراغ یا باعث ادرار آن خواهد شد.
    • چون نمی شود که نوزاد را در حمام به حال خود رها کرد، تمام وسایل مورد نیاز را از قبل دم دست خود آماده و حاضر کنید.
    • بهتر است که بستن درب و پنجره ها و ایجاد دمای مناسب برای آب، دمای محیط را در 25 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
    • اگر نوزاد بی قرار بود که پس از شست وشو شروع به بی قراری کرد، باید استحمام را متوقف کنید.
    • دمای آب متناسب با بدن نوزاد هنگام شست و شو، 36 الی 38 درجه سانتی گراد است تا نه نوزاد سرما بخورد نه پوست آن آسیب ببیند.
    • حد المکان تلاش کنید که آب یا هر ماده دیگر درون چشم های نوزادتان نرود.
    • از حوله نرم برای خشک کردن نوزاد بهره بگیرید.
    • پس از استحمام، سریعا نوزاد را با روش های درست خشک کرده، لباس بپوشانید و در محیطی با دمای مطلوب نگه داری کنید تا سرما نخورد.
    • در هنگام جا به جا کردن نوزاد و یا چرخاندش، بسیار زیاد دقت داشته باشید. زیرا شوینده ها و آب، سطح لیزی در کف دست های شما و بدن نوزاد ایجاد کرده که ممکن است در اثر لیز خوردن، نوزاد آسیب جدی ای ببیند.
    • هرگز برای خشک کردن گوش نوزاد از گوش پاک کن استفاده نکنید.
    • نوزاد را بیشتر از 10 دقیقه در حمام نگه ندارید.
    راهنمای ظروف غذا خوری کودک

    بدن نوزادان بسیار ضعیف و حساس است و نیاز به مراقبت های مداوم و ویژه دارد. در نتیجه در هنگام انجام عملی حساس مانند شستن نوزاد در حمام، باید بسیار به نکات دقت داشت تا نوزاد آسیب نبیند. برخی امور دیگر مانند استفاده از شامپو و یا وسایل شوینده نا مناسب، می تواند بسیار خطرناک بوده و سلامتی نوزاد را تهدید کند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *