نوزاد

عادت دادن کودک به شیشه شیر

عادت دادن کودک به شیشه شیر
  • شاید شما هم از آن دسته از مادرانی باشید که مجبورید ساعاتی از روز را بیرون از منزل و دور از کودکتان سپری کنید، در چنین شرایطی تغذیه نوزاد چه خواهد شد؟ مسلما کودک باید از شیشه شیر برای یک یا چند وعده استفاده کند. اما بسیاری از نوزادان به شیشه شیر علاقه ای ندارند و به رغم گرسنه بودن آن را پس میزنند. این مقاله برای آموزش راهکارهای عادت دادن کودک به شیشه شیر برای شما والدین عزیز تهیه شده است.

    راهکار عادت دادن کودک به شیشه شیر

    •  عوامل حواس‌پرتی‌ را محدود کنید

    اگر شلوغی و سر صدای زیاد در منزل دارید. ابتدا کودک را به اتاق خلوتی ببرید چون عوامل محیطی کودک را دچار حواس پرتی می کند و این حواس پرتی ممکن است باعث شود که کودک نتواند شیشه شیر را قبول کند.

    • زمان مناسب را انتخاب کنید

    اگر می‌خواهید کودک را به شیشه عادت بدهید قبل از هر چیز باید وقت مناسبی را برای انجام این کار در نظر داشته باشید. زمان مناسب از این جهت اهمیت دارد که از دچار شدن شیرخوار به مشکل “گیجی نوک‌پستان” جلوگیری می کند. گیجی نوک پستان اصطلاحا به شرایطی گفته می شود که  که شیرخوار شیشه شیر را قبول نمی‌کند یا می‌خواهد به همان روش شیشه شیر از پستان نیز شیر بخورد.  عادت دادن کودک به شیشه شیر باید به نحوی انجام شود که کودک نه آنقدر با پستان مادر راحت باشد که دیگر اصلا شیشه را قبول نکند و نه با استفاده از شیشه شیر، پستان مادر را فراموش کند.

    گرفتن شیشه شیر از کودک

    متخصصین کودک در این زمینه می‌گویند: بهتر است شیشه شیر را در هفته ۴ تا ۵ پس از تولد در اختیار نوزاد قرار دهید . این زمان وقت مناسبی به نظر می رسد زیرا هم منبع شیر شما تثبیت شده و شیرخوار هم خوب تغذیه می‌شود و کودک هم می‌تواند به خوردن گاه و بی‌گاه شیر از شیشه عادت کند. هنگامی‌که احساس کردید کودک شما با تغذیه از شیشه کنار آمده است. می‌توانید هفته‌ای یکبار تغذیه با شیشه شیر را در برای او در نظر بگیرد و این برنامه به مرور پرتکرار شود.

    • از خواب آلودگی کودک استفاده کنید

    ممکن است در زمان هایی‌‌که فرزند شما تازه از خواب بیدار شده یا  می خواهد بخوابد و هوشیاری کامل ندارد، راحت‌تر شیشه شیر را قبول بپذیرد. اگر کودک شما عادت دارد که در این زمان ها سینه مادر را بمکد، می توانید با استفاده از این فرصت به جای سینه ،سرشیشه را در دهان او قرار دهید تا به مرور به شیر خوردن از سرشیشه در کنار سینه عادت کند.

    • از بطری یا سر شیشه متفاوت استفاده کنید

    گاهی ممکن است کودک با شکل سر شیشه ،‌ رنگ یا  طراحی که بطری شیر یا سر شیشه دارد نتواند ارتباط برقرار نکند. طبق تجربه بسیاری مادران در این زمینه نشان می دهد که انتخاب شیشه شیر «مناسب» می‌تواند بسیار در امر عادت دادن کودک به شیشه شیر بسیار شگفت انگیز باشد. در ادامه چند شیشه شیر که طبق آمار ها بیشتر مورد پسند نوزادان و مادران هستند را به شما معرفی می کنیم:

    شیشه شیر دکتر براوون 150 میل ، 125 میل، 170 میل، 250 میل، 260 میل

    شیشه شیر اونت 125 میل، 330 میل

    شیشه شیر نویتا 150 میل، 250 میل

    شیشه شیر بی بی سیل 150 میل،180 میل، 220 میل

    شیشه شیر هی اور شی 240 میل و 160 میل

    • مواقع گرسنگی کودک

    شاید بپرسید که چطور می توان از گرسنه بودن کودک می توانید برای دادن وقتی کودک به شدت گرسنه باشد ممکن است به دلیل ناراحتی خود بطری را نگیرد (چه کسی دوست دارد هنگام گرسنگی عادات روزمره خود را کنار بگذارد؟). همچنین اگر کودک اصلا گرسنه نباشد ممکن است بطری را قبول نکند.

    راهنما جامع طرز استفاده از شیشه شیر اونت

    سعی کنید زمان درستی از گرسنگی را انتخاب کنید. زمانی که کودک گرسنه است اما شدت آن زیاد نیست. یک روش این است که کودک را از یک پستان شیر دهید و ادامه شیردهی را با بطری انجام دهید. فراموش نکنید که پستان دیگر خود را بدوشید.

    • دمای مناسب شیر

    بیشتر نوزادان شیر گرم را ترجیح می‌دهند زیرا دمای آن مثل شیر سینه مادر است. اما امکان دارد که برخی دیگر به نوشیدن شیر خنک علاقه داشته باشند . تنها راهکار برای فهمیدن این معما امتحان آن است . باید شیر را با دماهای مختلف تهیه کنید و در شیشه شیر بریزید و ببینید کودک به کدامیک تمایل بیشتری دارد ،این تمایل می تواند در قبول شیشه شیر موثر باشد و به شما کمک کند.

    • گرم کردن سر شیشه

    اگر ویژگی های پستان مادر را باهم مرور کنیم متوجه میشویم که سینه مادر نرم است و طعم شیر می دهد و کودک عاشق این ویژگی هاست. بنابراین می توانیم برای عادت دادن کودک به شیشه شیر از سینه مادر الهام بگیریم، نوک سرشیشه را در شیر مادر فرو ببرید و در دهان کودک قرار دهید یادآوری طعم شیر مادر در قبول کردن شیشه بی تاثیر نیست.

     

    • انتخاب محیط و موقعیت متفاوت

    احتمال دارد که فرزند شما با محیطی که در آن از سینه مادر شیر خورده ارتباط برقرار کرده باشد و تا در آن محیط قرار می گیرد به دنبال سینه مادر بگردد. بنابراین انتخاب مکانی متفاوت برای شیرخوردن از شیشه بی تاثیر نیست. می توانید به اتاق یا مکانی دیگر بروید. حتی می توانید محیط بیرون از منزل را هم امتحان کنید البته این بدان معنی نیست که لازم باشد هر بار که کودک احتیاج به شیر داشت او را بیرون از منزل ببرید. یک بار که کودک به شیر خوردن از شیشه شیر عادت کند، پذیرش شیشه در دفعات بعدی آسان تر خواهد بود.

    راهنمای خرید و انتخاب پستانک نوزاد

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *